Latasin peliin korvaavat ihonväri jossain välissä eli saattaa aiheuttaa hämmenystä jossain kohtaa.

3_1.jpg

Juulia oli kovin pettynyt, kun ei kymppiä tullut ensimmäisenä päivänä. Ilmekin oli synkkä, mutta tämä sentään kannusti tyttöä yrittämään vielä kovemmin.

3_2.jpg

Näin ilkeän näköinen nainen, joka muistutti ilmiselvästi Johannaa, hiipparoi Leppästen tontin ohitse itsekseen mumisten. Lopulta se pysähtyi postilaatikon kohdalle, otti lehden käsiinsä ja kiisi ulos tontilta. Tylsää porukkaa.

3_3.jpg

Heti perään ilmaantui näin haaveileva postinkantaja. Esaias pysähtyi hetkeksi juttelemaan Doriksen kanssa ja miekkosen lähdettyä Doris jäi paikoilleen Esaiakseen ihastuneena.

3_4.jpg

Itse asiassa Esaias olisi turissut Doriksen kanssa pitempäänkin, ellei Johanna olisi kiltisti pyytänyt Esaiasta korjaamaan perheen suihkua. Ainoana mekaniikkataitoisena nöyrästi hän kaivoi jakoavaimen takataskustaan ja ryhtyi hakkaamaan suihkuparkaa.

3_5.jpg

Raskaana oleminen ja lasten vahtiminen alkoi käydä Johannan nupin päälle. Heti päästyään töihin Johanna sai ylennyksen ja roiman palkankorotuksen! Sen kunniaksi hän toi ystävänkin mukaan töistä. Taka-alalla komeileva kaunotar, sarjassamme hupsuja nimiä, oli nimeltään Vaula Nakkila.

3_6.jpg

Ja nyt jatkuu toinen sarja, iloiset ja hymyileväiset lastenhoitajat. Tämä hurmaava ja kauniin hymyn omaava mummo jatkuvasti siirsi pikkuista Elinaa paikasta toiseen ja tunki suuhun tuttipulloa. Tuolla kuvanottohetkellä itse asiassa, koska mummo ei päästänyt Elinaa potalle, tuli asiat vaippoihin ja lastenhoitaja tuossa tyytyväisenä lähti vaihtamaan Elinan vaippoja.

3_7.jpg

Juulia rupesi pienen petrauksen jälkeen menestymään koulussa. Sen kunniaksi Esaias valmisti hampurilaisia, joita Juulia mutusti kokonaiset kaksi kappaletta.

3_8.jpg

Taapero joraa Enrique Iglesiaksen tahtiin? Ei sentään. Elina vain ilmoittaa mielestään tarpeeksi selvästi, että häntä väsyttää, hänen täytyy päästä potalle ja pesulle. Siltikään hän ei ollut tyytyväinen.

3_9.jpg

Näin alkoi Esaiaksen aamut. Lehti kannattikin lukea aina vessassa käydessään, ei suinkaan sohvalla tai ruokapöydän ääressä.

3_11.jpg

Tällainen söpöliini tuli Elinasta. Aika lailla Juulian ja Johannan näköinen. En olisi kyllä erottanut lapsia toisistaan kuin vain hiusten ja vaatteiden perusteella.

3_10.jpg

Ahkeria tyttöjä kumpikin. Molemmat opiskelivat tiukasti ruoanlaittoa aina kuin vain suinkin ehtivät.

3_12.jpg

Tämä ruokalähetti meinasi myös lähteä kouluun. Tyttöparat meinasivat myöhästyä kokonaan koulusta, kun tämä hemmo tukki oviaukon suurella olemuksellaan.

3_14.jpg

Johanna oli ottanut elämäntehtäväkseen auttaa lapsia läksyissä aina kun vain omilta töiltään ehti. Läksyjä tehtiin vaikka keskiyöllä talon edessä.

3_15.jpg

Leppästen taloon tunki yhtenä kauniina päivänä tuholaisia. Joku huolimaton oli jättänyt roskapussin keskelle keittiötä, ja kuten tuolla keittiötason vieressä näkyy, tuholaiset saapuivat. Esaias sai kyllä hävitettyä ne, mutta silti tämä oli aivan murtunut. Miksi täällä ei kukaan siivoa?

3_16.jpg

Pian oli Juulian aika kasvaa teiniksi.

3_17.jpg

Juuliasta tuli oikein nätti teini. Hänellä oli platinamieliala kasvaessaan, nyt on kaikki mahdollisuudet auki!

3_18.jpg

Seuraavana päivänä oli kutsuttu yksityiskoulun rehtori kylään. Pisteitä herui peräti 94 ja kuten kuvasta näkyy, testi oli läpäisty. Aika tyytyväisennäköisinä tytöt bussiin tallustavat.

3_19.jpg

Nyt oli Elinan vuoro kasvaa. Näin kaunis hänestä tuli, ja vieläkin kuin Juulian klooni.

3_20.jpg

Taustalla komeileekin perijän sulhasehdokas. Sen lisäksi, että tämä tuli tyttöjen tutustuttavaksi, Johanna oli saanut taas ylennyksen! kyllä sitä ollaan tyytyväisiä,

3_21.jpg

Johanna huomasi parhaiden päiviensä olevan pian takana päin ja treenasi entistä hurjemmin. Vanhuus oli aivan parin päivän päässä ja vielä oli monta ylennystä tavoiteltavana töissä.

3_22.jpg

Niin, sinä aamuna Johanna oli ainoa kotiin jäävä. Muut lähtivät kouluun tai töihin, Johannalla oli vapaapäivä. Hän oli ihan synttäriensä kunniaksi laittanut paistettavia leivonnaisia, jotka kaikki söivät täysin kiltisti.

3_23.jpg

Johanna kasvoi kaikessa hiljaisuudessa vanhukseksi. Ihan nuorekkaana hän säilyi, ei tuossa mitään vikaa ole. Vaatteille vain pitäisi jotain tehdä...

 

3_24.jpg

Elina ei jaksanut istua kaiket illat kotona, vaan päätti lähteä vähän ulkomaailmaa tutkailemaan. Riki Kokkila tuli hakemaan häntä limusiinillä myöhään illalla.

3_25.jpg

Mikäpä tässä, aivan normaali iltapäivä Leppäsillä. Johanna-mummo jumppasi ja Esaias teki lounaaksi hampurilaisia. Jostain syystä uuni syttyi tuleen ja aloitti yleisen kaaoksen: Johanna rääkyy kauhuissaan ja Esaias huutaa: Voi nainen, liian suuret energia-aaltosi suututtivat uunijumalat ja tämä on heidän suuri rangaistuksensa!
Luojan kiitos, rohkea palomies tuli ja pelasti päivän. Pariskunnan oli syötävä lounaaksi kärähtäneitä purilaisia.

3_26.jpg

Jullella olikin vähän syvällisemmät aiheet mielessä, kun tämä kutsui Johanneksen yhtenä iltapäivänä kyläilemään. Tietysti Juuliaiseni, tällaiset asiat on puhuttava läpi aikuisten miesten kanssa, juuri niin.

3_27.jpg

Ellu siirtyikin seuraavalle asteelle ihastuksensa Riki Kokkilan kanssa. Romanttinen ensisuudelma koettiin yön pimeinä hetkinä.
(Eikö Elina muistutakin aavistuksen apinaa..?)

3_28.jpg

Romanttisissa merkeissä jatkettiin sisälläkin. Johannan ja Esaiaksen lempi roihusi, vaikka he olivatkin jo kauan jaksaneet toisiaan.

3_29.jpg

Tämä nyt kuuluu taas sarjaan turhat kuvat, mutta pitipä ikuistaa, kun kaikki lähtevät ahkerina töihin tai kouluun! Nuo sanomalehdet olisi kyllä voinut siivota.

3_30.jpg

Tämä tulipalonaiheuttaminen oli kyllä näiden taitolaji. Ei viikkoakaan, kun jo seuraava tulipalo syttyi. Tällä kertaa meuhkaamassa oli sentään vain Johanna.

Tässä taas pieni osa Leppästen vauhdikasta elämää. Kommentia pyydän ma :)